Säkerhetsdörrar

Att kunna se vad som döljer sig bakom dörren

Merparten av de säkerhetsdörrar som installeras i lägenheter har en ”dörrkik”. Dessa kallas också för tittöga, spionöga eller dörröga. Ja kärt barn har många namn brukar man ju säga.

Men om man av olika skäl har svårt att se i sin dörrkik vad gör man då? Man kanske har grå starr eller av andra orsaker har svårt att se vem som ringer på säkerhetsdörrens ringklocka. Finns det andra lösningar att tillgå? Ja du kan vara lugn.
Vi på Svenska Skydd har erfarenhet av att lösa det mesta. Ett alternativ är att sätta ditt en ”dörrspärr” på insidan av dörren. Det är en bygel som löper kring en axel med en kula i toppen som spärrar bygeln så att dörren inte går att rycka upp om du öppnar den på glänt när bygeln ligger över kulan. Det ska inte förväxlas med gammaldags dörrkedjor som är ganska enkla att rycka upp och till skillnad från dörrspärren inte heller är godkända för ändamålet.

Ett annat alternativ är att vi monterar en ”dörrkamera” med skärm på insidan av dörren. Det är en form av digital dörrkik. Den monteras i det befintliga hålet för dörrkiken, så att kameran kan se allt utanför dörren. Kameran ser då ut som en vanlig dörrkik utifrån. Det som kameran ser visas på en skärm innanför dörren. Bilden på skärmen är skarp och har bra upplösning. Då kan du tryggt titta på den som står utanför din dörr, utan att den kan se dig. Med Svenska Skydd kan du alltid vara säker på att vi levererar praktisk säkerhet till dig eller din fastighetsägare. Har du redan en säkerhetsdörr men vill komplettera med något av ovanstående.

Hör av dig till oss, så hjälper vi er!

Du kanske också gillar...

Inga kommentarer

Lämna ett svar