Säkerhetsdörrar

Hur skapar vi en tidstypisk säkerhetsdörr?

När form och säkerhet går hand i hand

Efter vi fått en beställning till oss av en säkerhetsdörr som skall anpassas till originalet som sitter i fastigheten idag samarbetar vi med både beställaren samt våra samarbetspartners. I många fall har vi även möten med BRF eller Fastighetsägare, så att alla detaljer kring snickerierna blir så nära originalet som möjligt.

Vårt snickeri åker ut till adressen i de flesta fall och ritar av alla profiler samt foder i mm-nivå. Vi mäter även av färgen med en speciell färgmätare på plats om det rör sig om en dörr målad i en NCS kulör. I andra fall när säkerhetsdörren sedan skall målas med ådringsmålning gör våra skickliga dekorationsmålare det när dörren är monterad och klar.

Efter att vi har varit ute på plats går vi igenom detaljerna igen med beställaren då det kan uppstå andra frågor kring detaljerna. Ritning kan i detta steg skickas för godkännande.

Är detaljerna på snickerierna väldigt noga t ex i k-märkta fastigheter så specialtillverkar vi ett stål som är lik befintlig dörr. Vi kan i vissa fall även behöva såga bort en provbit från befintliga dörren för att passa in mot andra befintliga bröstlister eller väggpaneler bredvid dörren.

Nu beställer vi säkerhetsdörren från vår fabrik i Eskilstuna och undertiden tillverkas boarden, oftast i MDF, av snickeriet.

Tidplan meddelas till kunden och efter ca 4-5 veckor monteras dörr samt board och som slutligen platsmålas för bästa resultat.

Du kanske också gillar...

Inga kommentarer

Lämna ett svar